Η Κορακάκη και ο Πετρούνιας θα οδηγήσουν το Parade of Nations στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Η σκοπευτής Άννα Κορακάκη και ο καλλιτεχνικός γυμναστής Λευτέρης Πετρούνιας θα ηγηθούν της Παρέλασης των Εθνών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η απόφαση σημαίνει ότι η ελληνική ομάδα θα έχει άνδρες και γυναίκες σημαιοφόρους για πρώτη φορά στην Ολυμπιακή ιστορία και αντικατοπτρίζει τις εκκλήσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για ισότητα των φύλων.

Ως ιδρυτής των Ολυμπιακών Αγώνων, η ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα ηγείται παραδοσιακά στην Παρέλαση των Εθνών.

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μου έχει δώσει μεγάλη τιμή και θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε. Σίγουρα θα είναι ένα μοναδικό συναίσθημα να κρατάτε τη σημαία της πατρίδας σας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε μια ιστορική στιγμή, καθώς θα το κάνω μαζί με τον Λευτέρη », δήλωσε η Κορακάκη.

«Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή να κρατάω τη σημαία μας καθώς είναι ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και είμαι βέβαιος ότι αυτή η στιγμή θα παραμείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου », είπε ο Πετρούνιας.

Η Κορακάκη εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, κερδίζοντας ένα χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι των 25 μέτρων και ένα χάλκινο μετάλλιο στο πιστόλι των 10 μέτρων.

Ο Πετρούνιας είναι ο Ολυμπιακός πρωταθλητής του 2016, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (2015, 2017, 2018) και έξι φορές (2011, 2015-18, 2021) Ευρωπαίος μετάλλιο στους κρίκους (πέντε χρυσά και ένα χάλκινο).