Αύγουστος 2012

Στο 2,6% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υπερβαίνοντας το ...

Στο 2,6%  αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη για το μήνα Αύγουστο έναντι του 2,4% τον Ιούλιο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat.Το ποσοστό του πληθωρισμού ξεπερνά για 21ο συνεχή μήνα το όριο του 2% που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που έχει επιφορτισθεί με τη σταθερότητα των τιμών.Η τάση από την αρχή του έτους εκινείτο προς την επιβράδυνση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη.

Το λόμπι των συνταξιούχων

Παρά την ρητορεία περί εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης που υιοθετήθηκε στο παρελθόν, το ζήτημα των περικοπών έφτασε και πάλι στους “γνωστούς υπόπτους”. Στο τραπέζι είναι και πάλι οριζόντιες μειώσεις που πλήτυτουν μισθωτούς και συνταξιούχους.Διακινούνται πληροφορίες ότι είναι σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση, σχετικά με το ποια ακριβώς μέτρα θα υιοθιετηθούν τελικά.

Η κάνναβη μειώνει δείκτες νοημοσύνης

Η κάνναβη μειώνει δείκτες νοημοσύνηςΗ χρήση της από εφήβους αλλάζει τη χημεία του εγκεφάλου τουςBBCΠόσο ακίνδυνη είναι, άραγε, η χρήση χασίς ιδιαίτερα από εφήβους και νέους ανθρώπους; Οχι και τόσο, αποκαλύπτει διεθνής ομάδα επιστημόνων. Η συστηματική χρήση του λεγόμενου ελαφρού ναρκωτικού μπορεί να προκαλέσει σημαντική και μη αναστρέψιμη μείωση του δείκτη νοημοσύνης.Οι ερευνητές μελέτησαν 1.037 παιδιά από την πόλη Ντουνέντιν της Νέας Ζηλανδίας.

To Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να περιμένει

To Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να περιμένειΟ Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τη Μάλαγα και την Παρασκευή μαθαίνει τον όμιλό του στο Γιουρόπα ΛιγκΤου Χρηστου KοντουOσο δυνατά κι αν προσπάθησε να πατήσει για να πηδήσει μέχρι τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2-0 στο Ροσαλέδα είχε ανεβάσει από το πρώτο παιχνίδι πολύ ψηλά τον πήχυ για τον Παναθηναϊκό. Με το 0-0 χθες στο ΟΑΚΑ μπροστά σε περίπου 35 χιλ. οπαδούς του, δεν τον γκρέμισε, πέρασε όμως από κάτω του για να προσγειωθεί τελικά στο μαξιλαράκι ασφαλείας που προσφέρει η συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

To ΤLIFE στον γάμο της Κ. Παπουτσάκη και του Π. Πιλαφά! Δες φωτογραφίες

Στο βορειότερο νησί των Μικρών Κυκλάδων, τη Δονούσα βρίσκεται το TLIFE και σου μεταφέρει όλο το κλίμα από τον γάμο της Κατερίνας Παπουτσάκη και του Παναγιώτη Πιλαφά. Ο γαμπρός έφτασε στην εκκλησία περίπου ένα τέταρτομετά τις 18:30 και η Κατερίνα λίγα λεπτά μετά τις 19:00... Το μυστήριο τελέστηκε στο εκκλησάκι της Παναγιάς στη Δονούσα με θέα το απέραντο γαλάζιο. Το ξωκκλήσι βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, στο χωριό Σταυρός και από εκεί μπορεί κανείς να δει το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

«Πράσινο φως» για τα σκουπίδια

«Πράσινο φως» για τα σκουπίδιαΤανια ΓεωργιοπουλουΣτην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική. Χθες, σε συνεδρίασή της, η εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ (Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή αιτήματος προς την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την υλοποίηση του έργου «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία τεσσάρων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αττική».

Πρώτη προπόνηση για τις γυναίκες του Παναθηναϊκού

 

Το απόγευμα της Δευτέρας (27/8) πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της ομάδας γυναικών του Παναθηναϊκού, στο γήπεδο ποδοσφαίρου, μαζί με τον καθιερωμένο αγιασμό. Ο προπονητής της ομάδας, Σπύρος Χουντουμάδης, καλωσόρισε και επίσημα όλες τις παίκτριες και ευχαρίστησε τις παλιές.

 

Γιος πυροσβέστη ο εμπρηστής της Χίου !

26-08-2012 20:39:27

 Γιος πυροσβέστη είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς για εμπρησμούς στη Χίο, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε ότι έβαλε τις πυρκαγιές γιατί δεν τον δέχθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα.Υπενθυμίζεται ότι ο 24χρονος νεαρός ομολόγησε 14 εμπρησμούς, 3 εκ των οποίων το 2011. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι δε φέρεται να είναι υπεύθυνος για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε τη Χίο τις προηγούμενες ημέρες.Αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Σελίδες